Stefan Popa Popa’s si Gusto Pufuleti lanseaza impreuna o colectie inedita de caricaturi

Bucuresti, joi, 26 noiembrie 2009 – Marele artist Stefan Popa Popa’s si Gusto, cei mai optimisti pufuleti, si-au unit fortele intr-o colaborare inedita, din dorinta de a-i face pe romanii apasati de griji si criza economica sa mai si zambeasca.  Din luna decembrie, pufuletii simpli cu sare, atat de indragiti de milioane de consumatori, vor purta semnatura maestrului Popa’s, prin intermediul unor caricaturi tematice imprimate chiar pe ambalaj!

“Am acceptat propunerea de a colabora cu Gusto tocmai pentru ca promovam acelasi valori. Lucrarile mele au acelasi scop ca acesti simpli pufuleti din Baicoi – sa ii determine pe oameni sa zambeasca, sa vada partea pozitiva a lucrurilor. Important este ca unindu-ne fortele putem ajunge cu mesajul nostru la cat mai multi romani. Gandindu-ma la obiectivul nostru si la modul in care am colaborat cu Gusto, pentru mine acest proiect este in primul rand un proiect artistic si nu o initiativa comerciala”, afirma maestrul Stefan Popa Popa’s.

Proiectul debuteaza cu 6 desene in care maestrul Popa’s transpune viziunea proprie a optimismului indestructibil promovat de Gusto, dand viata personajului care i-a consacrat pe pufuleti – simpaticul catel Gus. Caricaturile il plaseaza pe Gus in diverse situatii de viata, facand haz de necaz, asa cum sunt obisnuiti romanii. Ulterior, noi si noi desene vor ajunge pe punga de pufuleti. Caricaturile sunt de altfel perfecte pentru a fi colectionate! Gusto incurajeaza amatorii de toate varstele sa le adune, sa faca schimburi cu prietenii si sa se asigure ca nu rateaza niciuna dintre ele!

Pufuletii Gusto sunt deja cunoscuti promotori ai optimismului in Romania, fiind responsabili de giganticele fete zambitoare din lanurile de porumb de langa Baicoi, care au raspandit zambete in intreaga tara sau de Marsul Optimismului, si totodata sustinatori de cursa lunga ai evenimentului Optimism2009, organizat de Cristi Manafu, sau ai unor proiecte de suflet, precum cartea Andreei Marin Banica, „Pretuieste viata”.

“Tot o dovada a optimismului ce ne caracterizeaza este si faptul ca ne-am luat inima in dinti si i-am propus marelui maestru sa colaboreze cu un produs atat de mic, inocent si neimportant precum un pufulete de Baicoi. Ne dorim sa ajungem sa dam tuturor romanilor ocazia sa zambeasca, de aceea suntem mai mult decat onorati sa oferim cator mai multi dintre ei sansa de a lua acasa si de a colectiona operele celui mai apreciat artist caricaturist pe care l-a dat Romania”, a declarat Eliodor Apostolescu, director general al Phoenix, producatorul pufuletilor Gusto.

Stefan Popa Popa’s s-a impus drept una dintre cele mai pregnante personalitati ale artei plastice contemporane, reusind sa transmita intr-un mod viu expresia artistica a personajelor sale. Pe langa recordul mondial de rapiditate pe care il detine, maestrul Popa’s a primit si un numar impresionat de premii nationale si internationale, find singurul artist care a reusit sa imortalizeze in portofoliul sau toti marii actori ai scenei politice internationale printre care Barack Obama, Vladimir Putin, Kofi Annan sau George W. Bush.

Pufuletii optimisti produsi in orasul Baicoi, judetul Prahova, se adreseaza tuturor, de la cei mici si pana la bunici, dar in mod deosebit celor cu suflet tanar, cu simtul umorului si autoironie. Un produs 100% natural, cu traditie pe piata romaneasca, pufuletii Gusto si-au castigat de-a lungul anilor milioane de adepti fiind liderul pietei de pufuleti din Romania, potrivit volumului de vanzari. Gusto este o marca a companiei Phoenix, care si-a inceput activitatea in urma cu 17 ani.  In prezent, fabrica moderna detinuta la Baicoi are o capacitate de productie de aproximativ 1 milion de pungi pe zi, una dintre cele mai mari la nivel european. Compania exporta pufuleti in 9 tari, iar cifra de afaceri inregistrata in anul 2008 se apropie de 15 milioane de euro.

Despre compania Phoenix

Phoenix este liderul pieţei locale de pufuleţi, cu o cotă de piață de 70% și o cifră de afaceri de peste 18 milioane euro. Compania deține în portofoliul său 15 tipuri de produse, distribuite la nivel național și internațional. Aparatura inovativă şi reţeta unică de pufuleţi folosită de companie au stabilit standardul calităţii în domeniu, fiind produși în conformitate cu cele mai înalte norme europene de calitate și de siguranță alimentară, International Food Standard și HACCP – Hazard Analysis Critical Control Point, şi au asigurat succesul produsului.

GUSTO Pufuleti este marca produsa de companie în fabrica din Băicoi, una dintre cele mai mari fabrici la nivel european, cu o producție zilnică de peste 1,000,000 pungi de pufuleți pe zi. Datorită calității inalte ale produsului, compania își exportă produsele atât în România, cât și în alte doua zeci de țări din Europa (precum Suedia, Germania, Spania, Italia, Grecia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Anglia, Ungaria, Belgia, Ungaria, Croația și Albania etc), dar și în America. Consumatorii români pot găsi pufuleții Gusto în varianta simplă cu sare, cu surprize, înveliți în ciocolată sau cu arome de cașcaval și pizza.