Responsabilitate socială

Dezvoltarea economica si dezvoltarea sustenabila a comunității și societății din care face parte compania Phoenixy a devenit o prioritate pentru sistemul de management. Promovand principiile unei companii responsabile, Phoenixy se implică în rezolvarea problemelor sociale ale comunităţii în care activează, luand in calcul aspecte legate de ecologie, economie, si sanatate.

Fiind constient de efectele benefice imediate, cat si de lunga durata a actiunilor sale de responsabilitate sociala, sistemul de management se bazeaza pe valorile companiei, cultivate si promovate de-a lungul celor 20 de ani de existenta; dintre acestea, standardul înalt de calitate al produselor oferite, respect pentru consumatori si comunitate, respectul si sustinerea mediului inconjurator, precum si promovarea unui grad ridicat de optimism si voie buna in randul comunitatii.

Astfel, au fost stabilite trei directii de concentrare a responsabilitatii sociale a companiei Phoenixy, dupa cum urmeaza:

Responsabilitate sociala pentru angajati

Conditiile de munca sunt de o importanta fundamentala pentru dezvoltarea organizatiei, concomitent cu respectarea legislatiei nationale si internationale in ceea ce priveste conditiile si forta de munca, aceasta fiind responsabilitatea fiecarui angajat al organizatiei si de asemenea a intregii comunitati in care compania isi desfasoara activitatea. Tinand cont de cele precizate mai sus, precum si de dorinta managementului de a dovedi ca satisfactia clientilor si a beneficiarilor, realizarea profitului si actiunile concurentiale de pe piata trebuie realizate fara a se neglija drepturile, necesitatile si asteptarile angajatilor si ale comunitatii, a fost luata decizia implementarii unui sistem de management in conformitate cu cerintele ILS-International Labor Standards/ Standardele Internationale de Munca. realizarea tuturor angajamentelor asumate prin aceasta politica de responsabilitate sociala.

Responsabilitate sociala pentru mediul inconjurator

Phoenixy se implică activ în viaţa comunităţii, demonstrându-şi astfel statutul de "bun cetăţean". Unul dintre cele mai mai proiecte de sustinere a mediului inconjurator realizat de Phoenixy este investiția de 900,000 de euro în dotarea cu energie solară a fabricii de la Băicoi, cu o producția anuală de 1,109 MWh, reducând încă din primul an consumul de energie convențională cu 2,630 MWh (~ 38%). În plus, cantitatea de dioxid de carbon (CO2) este redusă cu 449 tone pe an.

Responsabilitatea sociala pentru inovatie si calitatea produselor

Compania deține în portofoliul său 15 tipuri de produse, distribuite la nivel național și internațional. Aparatura inovativă şi reţeta unică de pufuleţi, patenta la nivel international, au stabilit standardul calităţii în domeniu, fiind produși în conformitate cu cele mai înalte norme europene de calitate și de siguranță alimentară, International Food Standard și HACCP – Hazard Analysis Critical Control Point.

GUSTO Pufuleti este marca produsa de companie în fabrica din Băicoi, una dintre cele mai mari fabrici la nivel european, cu o producție zilnică de peste 1,000,000 pungi de pufuleți pe zi. Datorită calității inalte ale produsului, compania își exportă produsele atât în România, cât și în alte doua zeci de țări din Europa (Suedia, Germania, Olanda, Spania, Italia, Grecia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Anglia, Ungaria, Belgia, Ungaria, Croatia și Albania etc), dar și în America.

In continuare, compania Phoenixy va oferi produse si servicii de o calitate superioara, va lucra cu furnizori de materii prime care indeplinesc standardele internationale de inalta siguranta alimentara, rasplatind consumatorii pentru increderea acordata si totodata contribuind la o dezvoltare sanatoasa si durabila a societatii.

Responsabilitate sociala prin comunicare transparenta

Phoenixy comunica in mod constant cu partnerii si colaboratorii sai, oferind in mod transparent toate informatiile de business intr-un mod eficient si prompt. De asemenea raportarile financiare de incredere printr-un proced de contabilitate corect si detaliat, conform oricaror legislatii in vigoare.

Responsabilitate sociala prin optimism, pentru comunitate si consumatori

Implicarea activa in comunitatea locala din judetul Prahova, cat si nationala are la baza stimularea unui vieti active, sanatoase si mai fericite pentru consumatorii Gusto Pufuleti, optimismul fiind valoarea de baza a pufuletilor Gusto;

Publicarea pe ambalajul pufuletilor de benzi desenate, ganduri inspirationale, positive, care sa le ofere cititorilor o noua perspectiva asupra vietii, mai optimista si mai energica;

Sustinerea unui stil de viata activ al copiilor din comunitate; sponsor principal al Clubului Sportiv de Baschet din Ploiesti – feminine, care a câştigat cel mai mare turneu european de juniori, Wien Basketball Tournir, la categoria de vârstă under 13; Sport Challenge Baicoi.

Participarea in actiuni umanitare menite sa sprijine dezvoltarea copiilor si a imbunatatirii conditiilor de viata.

 

 

DESCARCA ACUM POLITICA DE RESPONSABILITATE SOCIALA A COMPANIEI PHOENIXY